Traditioneel parket

Kant-en-klaar

Lamelparket is een kant-en-klare vloer en daardoor zeer geschikt om snel en eenvoudig (zelf) te leggen op iedere vlakke ondergrond. De vloer wordt meestal zwevend gelegd (d.w.z. niet verlijmd of gespijkerd aan de ondervloer). In veel gevallen is het parket als kliksysteem te leveren. De totale dikte van de vloer is ca. 14 à 15 mm waaronder een ondervloer komt van 3 mm. De totale dikte komt hiermee dus op ca. 18 mm.

Meerlaags

Het parket bestaat in de meeste gevallen uit enkele lagen naaldhout. Op deze stabiele onderlaag komt de houten toplaag van ongeveer 4 mm hout die voorzien wordt van gemiddeld 6 lagen UV-uitgeharde lak. Ook een afwerking met olie is vaak mogelijk.De verschillende lagen staan haaks op elkaar, zijn onder hoge druk verlijmd en rondom voorzien van messing en groef. Dankzij deze constructie is lamelparket zeer stabiel en werkt bijna niet. Een vochtwerende en geluiddempende onderlaag is wel noodzakelijk.

Herschuurbaar

De vloer kan altijd na een aantal jaren (gemiddeld 9 jaar) opgeschuurd worden. Een vakman schuurt normaliter maximaal 1 mm hout van de toplaag af. Dat betekent dat de vloer ca. 3 keer geschuurd kan worden.

Geschikt voor appartementen

Omdat de vloer meestal zwevend wordt gelegd is het bovendien mogelijk deze ook in flats, appartementen en op etages te leggen. Hiervoor hebben we speciale geluiddempende ondervloeren (-10 dB).

Hout

voor ieder budget, voor iedere smaak

Laminaat

blijft een voordelige keuze

Vinyl

klik, dus ook eenvoudig zelf te leggen
Stel uw vraag
Vul uw gegevens in en krijg snel antwoord
logo

Contactgegevens


Hans van Nunen
Alle soorten houten vloeren

Stationsstraat 104
5751 HJ Deurne

E: info@hansvannunen.nl

Telefoon:

06 - 51 43 73 26